Brendiranje poslodavaca kroz nagrađivanje zaposlenika

Važan element za brendiranje poslodavaca i privlačenje kvalitetnih zaposlenika je učinkovit i pravedan sustav nagrađivanja zaposlenika. Međutim, ukoliko sustav nagrađivanja nije postavljen prema pravednim načelima, njegov učinak može polučiti potpuno suprotne učinke od očekivanih te čak i na najbolje zaposlenike djelovati demotivirajuće. Kako onda postaviti sustav nagrađivanja koji će biti pravedan?

Kako u 7 koraka povećati prodaju u 2019. ?

08

Jan

Početak je nove poslovne godine i idealno je vrijeme da se razmisli o tome što bi mogli poduzeti da nam bude bolja od prethodne, što možda nismo učinili i poduzeli, a trebali smo, a što smo možda napravili krivo i nikad više ne želimo ponoviti. Što se prije započne na taj način razmišljati o prodaji, prije će se ostvarivati još bolji rezultati od dosadašnjih i biti ćete uspješniji.

Godišnji razgovori sa zaposlenicima i njihova važnost za razvoj zaposlenika i tvrtke te za  brendiranje poslodavaca

Završetak poslovne godine i početak nove je idealno vrijeme za osvrt na ostvarenje tj. ispunjenje individualnih i timskih ciljeva zaposlenika za godinu na izmaku, kao i definiranje ciljeva i planova razvoja za nadolazeću godinu. Ukoliko se ovakvi razgovori provode sustavno i planski, poslodavci imaju kvalitetnije i motiviranije zaposlenike, a ujedno se i pozicioniraju kao poslodavac kod kojeg se razvoj zaposlenika prati i nagrađuje ako se postavljeni ciljevi ostvaruju sukladno postavljenim kriterijima.

Važnost planiranja radnog učinka i razvoja zaposlenika za  brendiranje poslodavaca

Nakon što je kroz uspješno proveden postupak selekcije odabran najbolji kandidat za određeno radno mjesto i nakon što je zahvaljujući On-boarding planu uspješno uveden u tvrtku te savladao sve korake uvođenja u posao, sa zaposlenicima treba sustavno i kontinuirano početi raditi na planiranju i praćenju njihovog radnog učinka te definiranju njihovog osobnog razvoja i razvoja karijere. Na taj način su zaposleniku unaprijed jasno komunicirana očekivanja i zna koje sve kompetencije treba usvojiti kako bi napredovao u karijeri.

Što je to On-boarding plan?

31

Oct

Što je to On-boarding plan?

Asja Lajtman Bosilj

Svima nam je dobro poznato da je prvi dojam jako važan, da se stječe u prvih nekoliko sekundi, a da traje godinama. Koliko je onda važno ostaviti dobar dojam na novog zaposlenika ?