Godišnji razgovori sa zaposlenicima i njihova važnost za razvoj zaposlenika i tvrtke te za  brendiranje poslodavaca

Završetak poslovne godine i početak nove je idealno vrijeme za osvrt na ostvarenje tj. ispunjenje individualnih i timskih ciljeva zaposlenika za godinu na izmaku, kao i definiranje ciljeva i planova razvoja za nadolazeću godinu. Ukoliko se ovakvi razgovori provode sustavno i planski, poslodavci imaju kvalitetnije i motiviranije zaposlenike, a ujedno se i pozicioniraju kao poslodavac kod kojeg se razvoj zaposlenika prati i nagrađuje ako se postavljeni ciljevi ostvaruju sukladno postavljenim kriterijima.

Važnost planiranja radnog učinka i razvoja zaposlenika za  brendiranje poslodavaca

Nakon što je kroz uspješno proveden postupak selekcije odabran najbolji kandidat za određeno radno mjesto i nakon što je zahvaljujući On-boarding planu uspješno uveden u tvrtku te savladao sve korake uvođenja u posao, sa zaposlenicima treba sustavno i kontinuirano početi raditi na planiranju i praćenju njihovog radnog učinka te definiranju njihovog osobnog razvoja i razvoja karijere. Na taj način su zaposleniku unaprijed jasno komunicirana očekivanja i zna koje sve kompetencije treba usvojiti kako bi napredovao u karijeri.

Što je to On-boarding plan?

31

Oct

Što je to On-boarding plan?

Asja Lajtman Bosilj

Svima nam je dobro poznato da je prvi dojam jako važan, da se stječe u prvih nekoliko sekundi, a da traje godinama. Koliko je onda važno ostaviti dobar dojam na novog zaposlenika ?

Kako kvalitetnom selekcijom doći do najboljih kandidata za zapošljavanje?

Jedno od osnovnih pitanja koje svaki poslodavac može postaviti prilikom selekcije zaposlenika za zapošljavanje je pitanje vjerodostojnosti i točnosti onog što kandidati o sebi napišu u životopisima i molbama za zapošljavanje.

Kako privući i zadržati najbolje zaposlenike  brendiranjem poslodavca

U današnje vrijeme sveopćeg nedostatka radne snage, više nego ikada prije postavlja se imperativ da se poslodavci pozicioniraju na tržištu radne snage kao poželjni te oni kod kojih su zaposlenici ponosni što rade ili žele doći raditi